Oranje is de kleur van avontuur & plezier. Van alle kleuren is oranje de warmste kleur die er is. Het is dan ook niet voor niks dat deze kleur warmte en geluk uitstraalt. Omdat het een secundaire kleur (mengkleur) is van rood en geel, zijn ook deze eigenschappen aanwezig in oranje. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke energie en stimulatie van rood met de vrolijkheid van geel.

Oranje heeft betrekking op ons onderbuikgevoel, in tegenstelling tot de fysieke reactie van rood of de mentale reactie van geel. En het biedt emotionele kracht in moeilijke tijden. Het helpt ons om terug te komen van teleurstellingen en wanhoop en helpt bij het herstellen van verdriet.

Spontaniteit

Oranje brengt spontaniteit en een positieve kijk op het leven en is een geweldige kleur om te gebruiken in moeilijke economische tijden, die ons gemotiveerd houdt en ons helpt om naar de zonnige kant van het leven te kijken.

Met zijn enthousiasme voor het leven heeft de kleur oranje betrekking op avontuur en het nemen van risico’s, wat fysiek vertrouwen, competitie en onafhankelijkheid inspireert. Degenen die geïnspireerd zijn op oranje zijn altijd onderweg!

De kleur oranje heeft betrekking op sociale communicatie en stimuleert tweerichtingsgesprekken. Een warme en uitnodigende kleur, het is zowel fysiek als mentaal stimulerend, dus het zet mensen aan het denken en praten!

Eetlust

Tegelijkertijd stimuleert oranje ook de eetlust. Als je het leuk vindt om mensen rond de keukentafel te hebben, houdt oranje ze lang aan het praten en eten. Veel restaurants gebruiken pastelkleurige versies van sinaasappel, zoals abrikoos of perzik of diepere versies zoals terracotta, voor hun decor omdat ze subtieler zijn dan rood, maar toch de eetlust vergroten en het gesprek en de sociale interactie bevorderen, wat op zijn beurt klanten aanmoedigt om het gezellig te hebben en meer te eten en te drinken.

De kleur oranje wil je dus niet in de keuken hebben als je probeert af te vallen! 😉

Optimisme

Oranje helpt bij het out-of-the-box denken bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën, en geeft ons de vrijheid om onszelf te zijn. Tegelijkertijd moedigt het zelfrespect en respect voor anderen aan.

De kleurenpsychologie van oranje is optimistisch en opbeurend en verjongt onze geest. Oranje is zelfs zo optimistisch en opbeurend dat we allemaal manieren zouden moeten vinden om het in ons dagelijks leven te gebruiken, ook al is het maar een oranjekleurige pen die we gebruiken.

Als je favoriete kleur oranje is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van je Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur oranje

Positieve eigenschappen:speels, plezier, fysiek comfort zoals warmte, voedsel en onderdak, sensualiteit, sociaal, optimistisch, enthousiast, opgewekt, zelfverzekerd, onafhankelijk, flamboyant, avontuurlijk, creatieve flair, hartelijk, aangenaam en informeel.

Minder positieve eigenschappen: onvolwassenheid, behoeftigheid, frustratie, frivoliteit oppervlakkig en onoprecht, afhankelijk, overmatig, toegeeflijk, pessimistisch, goedkoop.

Welke kwaliteit van oranje herken jij bij jezelf?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.