Oranje is de kleur van avontuur & plezier. Van alle kleuren is oranje de warmste kleur die er is. Het is dan ook niet voor niks dat deze kleur warmte en geluk uitstraalt. Omdat het een secundaire kleur (mengkleur) is van rood en geel, zijn ook deze eigenschappen aanwezig in oranje. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke energie en stimulatie van rood met de vrolijkheid van geel.

Oranje heeft betrekking op ons onderbuikgevoel, in tegenstelling tot de fysieke reactie van rood of de mentale reactie van geel. En het biedt emotionele kracht in moeilijke tijden. Het helpt ons om terug te komen van teleurstellingen en wanhoop en helpt bij het herstellen van verdriet.

Spontaniteit

Oranje brengt spontaniteit en een positieve kijk op het leven en is een geweldige kleur om te gebruiken in moeilijke economische tijden, die ons gemotiveerd houdt en ons helpt om naar de zonnige kant van het leven te kijken.

Met zijn enthousiasme voor het leven heeft de kleur oranje betrekking op avontuur en het nemen van risico’s, wat fysiek vertrouwen, competitie en onafhankelijkheid inspireert. Degenen die geïnspireerd zijn op oranje zijn altijd onderweg!

De kleur oranje heeft betrekking op sociale communicatie en stimuleert tweerichtingsgesprekken. Een warme en uitnodigende kleur, het is zowel fysiek als mentaal stimulerend, dus het zet mensen aan het denken en praten!

Eetlust

Tegelijkertijd stimuleert oranje ook de eetlust. Als je het leuk vindt om mensen rond de keukentafel te hebben, houdt oranje ze lang aan het praten en eten. Veel restaurants gebruiken pastelkleurige versies van sinaasappel, zoals abrikoos of perzik of diepere versies zoals terracotta, voor hun decor omdat ze subtieler zijn dan rood, maar toch de eetlust vergroten en het gesprek en de sociale interactie bevorderen, wat op zijn beurt klanten aanmoedigt om het gezellig te hebben en meer te eten en te drinken.

De kleur oranje wil je dus niet in de keuken hebben als je probeert af te vallen! 😉

Optimisme

Oranje helpt bij het out-of-the-box denken bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën, en geeft ons de vrijheid om onszelf te zijn. Tegelijkertijd moedigt het zelfrespect en respect voor anderen aan.

De kleurenpsychologie van oranje is optimistisch en opbeurend en verjongt onze geest. Oranje is zelfs zo optimistisch en opbeurend dat we allemaal manieren zouden moeten vinden om het in ons dagelijks leven te gebruiken, ook al is het maar een oranjekleurige pen die we gebruiken.

Als je favoriete kleur oranje is, zal dit ook weerspiegelen in je ondernemers persoonlijkheid!

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur oranje

Positieve eigenschappen:speels, plezier, fysiek comfort zoals warmte, voedsel en onderdak, sensualiteit, sociaal, optimistisch, enthousiast, opgewekt, zelfverzekerd, onafhankelijk, flamboyant, avontuurlijk, creatieve flair, hartelijk, aangenaam en informeel.

Minder positieve eigenschappen: onvolwassenheid, behoeftigheid, frustratie, frivoliteit oppervlakkig en onoprecht, afhankelijk, overmatig, toegeeflijk, pessimistisch, goedkoop.

Kwaliteiten die horen bij deze kleur

Dapper: Iets nuttigs of gevaarlijks doen wat vele anderen niet durven. Niet bang uitgevallen.

Experimenteel: Proefondervindelijk leren door te doen en nieuwe mogelijkheden meteen in de praktijk proberen

Opgewekt: Goed gehumeurd en brengt een vrolijke, actieve en positieve stemming

Sociaal: Menslievend zijn en houden van een gezellig leven. Oog hebben voor wat anderen nodig hebben.

Variaties van deze kleur

Mandarijn: de kleur van de joviale motivator, passend bij het element vuur. Dit is de ongemengde, heldere kleur.

Oranje: de kleur van de flexibele verkenner, passend bij het element water. Hier is de kleur gemengd met grijs en wordt meer gedempt.

Siena: de kleur van de warme bohemian, passend bij het element aarde. Deze kleur is gemengd met bruin en krijgt hierdoor een diepere uitstraling.

Zalm: de kleur van de speelse rebel, passend bij het element lucht. Hier is de kleur gemengd met wit en wordt lichter.

Welke kwaliteit van oranje herken jij bij jezelf?

Wil jij weten welke ondernemers persoonlijkheid jij bent? Wil je leren hoe je dit aan de buitenkant zichtbaar maakt? En ontdekken op welke manier jouw ondernemerspersoonlijkheid moeiteloos haar passie en ambitie volgt om te groeien en makkelijker succes en geluk aan te trekken? Dan is een groeigesprek voor jou de oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Gratis e-book Laat zien wie je bent met de kracht van kleur

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

 

Download mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers.  Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)