Deze keer geen lijstje wat mij helpt in mijn persoonlijke ontwikkeling of groei, maar deel ik een persoonlijk verhaal waarom ik ondernemer ben geworden. 

Mijn moeder werkte vroeger in een schoenenwinkel, maar toen ze trouwde met mijn vader is ze hier mee gestopt. Mijn vader was werkzaam in de installatietechniek en heeft toen ik een jaar of 4 was, het loodgietersbedrijf van zijn toenmalige werkgever overgenomen.

Ik ben opgegroeid in een behoudend gezin met ondernemers mentaliteit. ‘Handen uit de mouwen’ was wel het belangrijkste motto. Als je tijd had om een boekje te lezen, had je ook tijd om een klusje in huis te doen 😉

Toen een administratieve opleiding niks voor mij bleek te zijn, ben ik op mijn zeventiende gaan werken. Mijn loopbaan ben ik gestart in de detailhandel. Daar voelde ik mij als een vis in het water. De hele dag mensen om mij heen, die ik mocht adviseren. Om ze vervolgens met een blij gevoel, over hun aankoop, naar huis te laten gaan.

Twee prachtige dochters, een echtscheiding en een gat in mijn CV verder, kwam ik als ZZP-er in de fieldmarketing terecht. Er was weer ruimte voor een relatie, mijn zelfvertrouwen nam toe en ik rolde in een baan in de modedetailhandel. Ik kon enorm genieten van de momenten als een klant blij de winkel uitliep met haar nieuwe aankopen.

Al snel zag ik welke kleur en pasvorm geschikt was voor de dames die ik mocht helpen, alleen kon ik niet onderbouwen waarom dat was. Vanaf dat moment ben ik de studieboeken ingedoken en opleidingen gaan volgen als Mode-adviseur, Kledingcoach en Personalshopper. Er ging een wereld voor mij open wat kleur voor je kan doen.

Mijn laatste baan in loondienst was als filiaalleidster van een kledingwinkel, waar we als team heel fijn samenwerkten maar ik niet bij de kernwaarden van de organisatie paste. (En zij niet bij die van mij 😉 ) Na de zomervakantie heb ik mijn ontslag ingediend en ben ik vanaf dat moment in 2017 gaan ondernemen.

Eerst als Kledingcoach en Personalshopper maar naarmate ik er meer mee bezig was, ontdekte ik dat ik de vraag onder de vraag nog interessanter vond. Waarom wilde iemand een andere kledingstijl? En waarom werd de ene persoon wel blij van een bepaalde kleur tijdens de kleuranalyses en de andere helemaal niet.

Ik kwam in contact met de bedenkers van Personal Power en was direct onder de indruk van de methode die persoonlijke kracht zichtbaar maakt. Met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd om zo snel mogelijk daar zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Hoe mooi ook dat ik op basis van mijn eigen blauwdruk keuzes heb gemaakt. Geen kledingcoach en personal shoppen meer, maar Groeicoach voor ondernemers en teams binnen bedrijven en organisaties.

Elke dag stap ik blij uit mijn bed om mee te mogen werken aan de groei van zoveel mooie mensen. Het is mijn passie om mensen te helpen succesvol te zijn. En op een gestructureerde manier inzicht te geven in hun passie, drijfveren en ambitie.

Nog steeds heb ik geen spijt van het avontuur ondernemerschap. Het geeft mij de ruimte en de vrijheid om mijzelf verder te blijven ontwikkelen. Om mijn eigen keuzes te maken met vallen en opstaan. Om te groeien als persoon. En het biedt zoveel mooie kansen om prachtige mensen te ontmoeten.

Waarom ben jij ondernemer geworden? Wat is jouw verhaal?

Download hier mijn gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur. En voorkom dat jij voor altijd onder het maaiveld blijft, zoals 70% van de ondernemers. Maak dagelijks gebruik van dit praktische naslagwerk en presenteer jezelf als magisch merk!

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.