Wanneer geel de kleur is van je eigenheid heb je een vrolijke instelling, ben je vrolijk en fijn om bij in de buurt te zijn. Je stond vooraan bij het uitdelen van positiviteit. Je bent creatief en vaak ben jij degene die met nieuwe ideeën komt. En heb je anderen nodig om de ideeën te realiseren. Je bent nieuwsgierig en je wilt graag meer duidelijkheid en kennis vergaren. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Het is belangrijk voor je om je wereld te vergroten.

Analyseren

Met geel als de kleur van je eigenheid kun je heel kritisch zijn over jezelf en anderen – je bent een perfectionist. Je analyseert altijd alles en bent methodisch in je denken. Je neem snelle beslissingen en kunt impulsief zijn. Soms doe je dingen in de haast in plaats van in een gestaag tempo.

Je hebt een sterk onafhankelijk karakter en bent selectief met je vriendenkeuze, waarbij je liever een kleine groep hechte en gelijkgestemde vrienden houdt in plaats van betrokken te zijn bij teamevenementen of grote sociale bijeenkomsten.

Spontaan

Op mentaal niveau communiceer je goed met gelijkgestemde mensen, maar kan je bitter en scherp van tong worden als je wordt tegengesproken. Je gebruikt je denkende geest om je doelen te bereiken in plaats van je fysieke energie.

Je bent spontaan – je bent in staat snel na te denken en direct beslissingen te nemen. In tijden van tegenspoed heb je de neiging om je emoties te verbergen en een dapper gezicht op te zetten

 

Kennis

Je hebt veel kennis van diverse onderwerpen en je vindt het heerlijk om te blijven leren.  Daarbij deel je jouw opgedane kennis graag met anderen. Veel ondernemers vinden het fijn om een beroep te doen op jou, als wandelende bibliotheek. Je bent goed in alles wat met de denkende geest te maken heeft, in plaats van met fysieke bezigheden. Rummikub, schaken, kruiswoordraadsels en kaartspellen zijn gele bezigheden.

Netwerken gaat je makkelijk af, net als informatie uit anderen krijgen. Zonder dat jij je ervan bewust bent, vertellen mensen vaak meer aan je dan ze vooraf gedacht hadden.  Journalisten resoneren vaak met de kleur geel. Je hebt een moderne kijk op dingen en zaken. Nieuwe technologie schrikt jou niet af, je duikt er enthousiast in om het onder de knie te krijgen.

Als je weerstand voelt bij geel

kan het zijn dat:

 • Je op dit moment in je leven misschien niet in staat bent om met verandering om te gaan.
 • Jij je voeten liever stevig op de grond houdt en sta je misschien sceptisch tegenover nieuwe ideeën die niet bewezen zijn.
 • Je een doel mist en ontbreekt het je aan focus en duidelijkheid
 • Je eerst lang nadenkt voordat je de sprong waagt – je bent niet impulsief of spontaan.
 • Je zelfvertrouwen op dit moment wel een boost kan gebruiken.

Hoewel je misschien niet alle karaktertrekken van deze eigenheidskleur geel vertoont zoals beschreven, herken je jezelf vast ergens in de beschrijving als je van geel houdt. Misschien merk je ook dat je een aantal van de minder positieve eigenschappen vertoont, vooral als je gestrest bent.

 

 

Herken jij jezelf in deze gele eigenheid?

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal print, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Ontdekken wat de kleur van jouw Eigenheid is? Bestel jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek

Je kunt je persoonlijke Eigenheidboek gebruiken als je…

 • Persoonlijke gebruiksaanwijzing van dit moment
 • Nu iets anders wilt met je leven, maar wat of hoe dan?
 • Niet weet waar je goed in bent
 • Vaak moe bent, veel piekert en rond loopt met een onbevredigend gevoel
 • Inzicht wilt krijgen in je eigen gedrag en je communicatie zowel privé als werk
 • Toe bent aan een flinke dosis energie, positiviteit en zelfkennis