Rood is de kleur van passie & ambitie, het is een warme en positieve kleur die geassocieerd wordt met onze meest fysieke behoeften en onze wil om te overleven. Het straalt een sterke en krachtige mannelijke energie uit. De kleur prikkelt de emoties en motiveert ons om actie te ondernemen omdat rood ons energie geeft. Het betekent een pioniersgeest en leiderschapskwaliteiten, die ambitie en vastberadenheid bevorderen.

Levenskracht

Rood is de kleur van de drive om het leven te leven vol vitaliteit, levenskracht en passie. De kleur rood wekt fysieke levenskracht op omdat het de kleur is van lichamelijke  beweging. Dit kan sporten zijn of om echt met de handen dingen te maken. Deze kleur kan vertrouwen geven aan degenen die verlegen zijn of een gebrek aan wilskracht hebben.

Prikkeling

De kleur rood wordt vaak gebruikt in restaurants omdat het de eetlust opwekt en wordt regelmatig ingezet voor dit doel. Het verhoogt ook het verlangen naar voedsel en andere stimulerende prikkelingen. Als we worden omringd door te veel van de kleur rood, kunnen we geprikkeld, geïrriteerd en uiteindelijk boos worden. Te weinig en we worden voorzichtig, manipulatief en angstig.

Geluk

In oosterse culturen zoals China bijvoorbeeld, is rood de kleur voor geluk. Hoewel de tijden veranderen en veel Chinese bruiden nu wit dragen, is het traditioneel de kleur voor bruiloften. In de Indiase cultuur symboliseert het puurheid en wordt het vaak gebruikt in hun bruidsjurken.

Rood geeft energie, het is de kleur die we als eerste waarnemen van alle kleuren uit het kleurenspectrum. Daarom is rood wereldwijd een signaalkleur die ons waarschuwt voor gevaar. Deze kleur geeft ons echter ook moed om alleen op pad te gaan en ongebaande paden te bewandelen, ook als er risico’s aan verbonden zijn.

Als je favoriete kleur rood is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van je ondernemers DNA.

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur rood

Positieve eigenschappen: warmte, actie, energie en snelheid, aandacht trekken, assertief en zelfverzekerd, stimulerend, opwindend, krachtig, gepassioneerd en gedreven, moedig en sterk, spontaan en vastberaden.

Minder positieve eigenschappen: ​​agressief en dominant, overmatig, vermoeiend, boos en opvliegend, meedogenloos, angstig en intolerant, rebels en koppig, wrokkig, veeleisend en ongeduldig

Wat spreekt jou het meest aan in de kleur rood?

bij Pluche gratis Excursie Laat zien wie je bent

Wil jij:

💛 weten welke stappen jij kan zetten voor succes en geluk in je leven
💜 laten zien wie je bent.
💛 begrijpen wat je communiceert
💜 ontdekken wat je wilt bereiken
💛 voelen welke richting bij je past
💜 
beseffen dat ontwikkelen ook leuk en makkelijk kan

Schrijf je in voor onze GRATIS inspiratiesessie: Excursie 'Laat zien wie je bent.' Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

Ja, super gaaf, ik ga graag mee en kijk hier voor beschikbare data om met plezier en positiviteit te ontdekken wat ik nodig hebt om mezelf succesvol en gelukkig te voelen en dit ook te laten zien.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

bij Pluche gratis Excursie Laat zien wie je bent

 

Tijdens deze excursie word je geïnspireerd om kleur en geur in te zetten ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling om focus en richting te geven aan jouw eigenheid voor succes en geluk in je leven.

 

Bedankt voor je inschrijving! Check je mailbox (of spam) voor de bevestigingsmail en meer informatie.