Rood is de kleur van passie & ambitie, het is een warme en positieve kleur die geassocieerd wordt met onze meest fysieke behoeften en onze wil om te overleven. Het straalt een sterke en krachtige mannelijke energie uit. De kleur prikkelt de emoties en motiveert ons om actie te ondernemen omdat rood ons energie geeft. Het betekent een pioniersgeest en leiderschapskwaliteiten, die ambitie en vastberadenheid bevorderen.

Levenskracht

Rood is de kleur van de drive om het leven te leven vol vitaliteit, levenskracht en passie. De kleur rood wekt fysieke levenskracht op omdat het de kleur is van lichamelijke  beweging. Dit kan sporten zijn of om echt met de handen dingen te maken. Deze kleur kan vertrouwen geven aan degenen die verlegen zijn of een gebrek aan wilskracht hebben.

Prikkeling

De kleur rood wordt vaak gebruikt in restaurants omdat het de eetlust opwekt en wordt regelmatig ingezet voor dit doel. Het verhoogt ook het verlangen naar voedsel en andere stimulerende prikkelingen. Als we worden omringd door te veel van de kleur rood, kunnen we geprikkeld, geïrriteerd en uiteindelijk boos worden. Te weinig en we worden voorzichtig, manipulatief en angstig.

Geluk

In oosterse culturen zoals China bijvoorbeeld, is rood de kleur voor geluk. Hoewel de tijden veranderen en veel Chinese bruiden nu wit dragen, is het traditioneel de kleur voor bruiloften. In de Indiase cultuur symboliseert het puurheid en wordt het vaak gebruikt in hun bruidsjurken.

Rood geeft energie, het is de kleur die we als eerste waarnemen van alle kleuren uit het kleurenspectrum. Daarom is rood wereldwijd een signaalkleur die ons waarschuwt voor gevaar. Deze kleur geeft ons echter ook moed om alleen op pad te gaan en ongebaande paden te bewandelen, ook als er risico’s aan verbonden zijn.

Als je favoriete kleur rood is, zal dit ook weerspiegelen in de kleur van je Eigenheid.

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur rood

Positieve eigenschappen: warmte, actie, energie en snelheid, aandacht trekken, assertief en zelfverzekerd, stimulerend, opwindend, krachtig, gepassioneerd en gedreven, moedig en sterk, spontaan en vastberaden.

Minder positieve eigenschappen: ​​agressief en dominant, overmatig, vermoeiend, boos en opvliegend, meedogenloos, angstig en intolerant, rebels en koppig, wrokkig, veeleisend en ongeduldig

Wat spreekt jou het meest aan in de kleur rood?

Dit blog is een samenwerking tussen Het is je gelukt & bij Pluche

Lees hier meer over de betekenis van de kleur paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Lees hier de uitleg over de kleur van je Eigenheid: paars, geel, rood, groen, blauw, oranje, zwart, roze, turkoois, bruin.

Bevoegd om als gecertificeerd Persoonlijke Krachtcoach te werken met de Persoonlijke Kracht methode.

Eigenheidboek digitaal, Janet Weijman, Expeditie Eigenheid

Expeditie Eigenheid draait om het ontdekken en accepteren van wie je bent, zodat je een unieke bijdrage aan de wereld kunt leveren.

Wij zijn Sanne en Janet. Samen nemen we je mee op een boeiende expeditie van ratio naar intuïtie, met als eindbestemming: meer rust in jouw hoofd en in jouw leven.

Als bedenkers van de E.I.G.E.N.H.E.I.D. methode brengen wij op een enthousiaste en deskundige manier helderheid in onderwerpen als Energie, Identiteit, Groei, Emoties, Nieuwsgierigheid, Heling, Evenwicht, Intuïtie en Duidelijkheid

Als je enthousiast bent geworden door de inzichten en ideeën die we besproken hebben en als je meer wilt weten over jouw Eigenheid, raden we jou aan om deel 1 van jouw gepersonaliseerde Eigenheidboek te lezen. Dit boek is geschikt voor ondernemers en professionals die nieuwsgierig zijn, gericht zijn op groei en interesse hebben in het ontwikkelen van hun eigen uniekheid.