Rood is de kleur van passie & ambitie, het is een warme en positieve kleur die geassocieerd wordt met onze meest fysieke behoeften en onze wil om te overleven. Het straalt een sterke en krachtige mannelijke energie uit. De kleur prikkelt de emoties en motiveert ons om actie te ondernemen omdat rood ons energie geeft. Het betekent een pioniersgeest en leiderschapskwaliteiten, die ambitie en vastberadenheid bevorderen.

Het heeft ook een sterke wil en kan vertrouwen geven aan degenen die verlegen zijn of een gebrek aan wilskracht hebben. Rood is de kleur van de drive om het leven te leven vol vitaliteit, levenskracht en passie. De kleur rood wekt fysieke levenskracht op omdat het de kleur is van fysieke beweging. Dit kan sporten zijn of om echt met de handen dingen te maken.

Als we worden omringd door te veel van de kleur rood, kunnen we geprikkeld, geïrriteerd en uiteindelijk boos worden. Te weinig en we worden voorzichtig, manipulatief en angstig.

De kleur rood wordt vaak gebruikt in restaurants omdat het de eetlust opwekt en wordt regelmatig ingezet voor dit doel. Het verhoogt ook het verlangen naar voedsel en andere stimulerende prikkelingen. In oosterse culturen zoals China bijvoorbeeld, is rood de kleur voor geluk. Hoewel de tijden veranderen en veel Chinese bruiden nu wit dragen, is het traditioneel de kleur voor bruiloften. In de Indiase cultuur symboliseert het puurheid en wordt het vaak gebruikt in hun bruidsjurken.

Als je favoriete kleur rood is, zal dit ook weerspiegelen in je persoonlijkheidskleur.

Positieve en minder positieve eigenschappen van de kleur rood

Positieve eigenschappen: warmte, actie, energie en snelheid, aandacht trekken, assertief en zelfverzekerd, stimulerend, opwindend, krachtig, gepassioneerd en gedreven, moedig en sterk, spontaan en vastberaden.

Minder positieve eigenschappen: ​​agressief en dominant, overmatig, vermoeiend, boos en opvliegend, meedogenloos, angstig en intolerant, rebels en koppig, wrokkig, veeleisend en ongeduldig

Kwaliteiten die horen bij deze kleur

Besluitvaardig: in staat zijn om snel een duidelijk besluit te nemen. Doortastendheid en wacht nooit onnodig om een beslissing te nemen.

Daadkrachtig: Een combinatie van een enorme werklust, energie en doortastendheid met het vermogen snel en goed plannen uit te voeren

Gepassioneerd: Gedreven worden door een enorme hartstocht, vol temperament, emotie en vurigheid

Snel: In korte tijd heel veel voor elkaar krijgen. Er is weinig tijd nodig omdat het tempo hoog is.

Variaties van deze kleur

Rood: de kleur van de gepassioneerde winnaar, passend bij het element vuur. Dit is de ongemengde, heldere kleur.

Bordeaux: de kleur van de klassieke levensgenieter, passend bij het element water. Hier is de kleur gemengd met zwart of grijs en wordt meer gedempt.

Aubergine: de kleur van de stijlvolle raadgever, passend bij het element aarde. Deze kleur is gemengd met zwart of blauw en krijgt hierdoor een diepere uitstraling.

Koraal: de kleur van de sprankelende katalysator, passend bij het element lucht. Hier is de kleur gemengd met wit en oranje en wordt lichter.

Welke variatie van rood spreekt jou het meest aan?

Wil jij weten welke ondernemers persoonlijkheid jij bent? Wil je leren hoe je dit aan de buitenkant zichtbaar maakt? En ontdekken op welke manier jouw ondernemerspersoonlijkheid moeiteloos haar passie en ambitie volgt om te groeien en makkelijker succes en geluk aan te trekken? Dan is een groeigesprek voor jou de oplossing. Klik hier voor meer informatie.

Gratis e-book: Laat zien wie je bent met de kracht van kleur.

Ben jij je bewust van je talenten, je drijfveren en jouw grootste kracht? Weet jij hoe je dat kleurrijk laat zien? In dit E-book neem ik je mee in de kracht van kleur en leer je de belangrijkste weetjes over de basiskleuren. Lees hier wat kleur over jou vertelt, wat je ermee communiceert en wanneer je deze kleur het beste wel of beter niet draagt.

Gebruik dit e-book als praktisch naslagwerk zodat je elke dag kunt kiezen om de kracht van kleur te laten werken voor jouw succes en jouw geluk.

Dank je wel. Het e-book zit in je mailbox. (Check je spambox als je 'm niet direct ziet)